JUNIOR MARKTANALIST

Rotterdam
Stedin

The Job

Werk waar je trots op kan zijn Dit ga je doen Het is doorlopend in het nieuws: het Nederlandse energienet loopt steeds vaker tegen z’n grenzen aan. Netbeheerders zoals Stedin hebben een centrale rol binnen dit probleem én het oplossen ervan: als wij niet in staat zijn om tijdig onze energienetten uit te breiden óf te zorgen dat die op een efficiëntere manier worden gebruikt ontstaat er op steeds meer plekken congestie en stokt de energievoorziening. Om goed te kunnen inschatten waar en wanneer we onze mensen en middelen het beste inzetten is het nodig de aankomende klantvraag, zowel dichtbij als in de verdere toekomst, doorlopend grondig in kaart te brengen. En daar hebben we jou bij nodig!

Als marktanalist ben je onderdeel van een snelgroeiend team, waarmee je samen dagelijks een steentje aan de energietransitie mag bijdragen. Als onderdeel van Propositiemanagement en Market Intelligence (PMI) is het namelijk jouw taak om grip te krijgen op ontwikkelingen in de energietransitie. Samen met je collega's ontwikkel je de beste aanpak hoe om te gaan met de snel veranderende marktomstandigheden. Wat betekenen de woningbouwplannen bijvoorbeeld voor Stedin en wat is de invloed van het stikstofbeleid daarop? Wat zijn de ontwikkelingen rond de invoeding van groen gas en hun effect op het gasnet? En wat zijn de plannen van grote industriële partijen als het gaat om de transitie van gas naar elektrisch? Allemaal vragen waar een marktanalist binnen Stedin zich zoal mee bezig houdt.

In no-time ben je binnen Stedin deel van een netwerk van professionals en lever je jouw bijdrage met cijfermatige inzichten, analyses en prognoses over de ontwikkeling van de markt. Een erg veelzijdige en enorm leerzame rol dus! Iets voor jou?

Wat ga je doen bij Stedin?

Als junior marktanalist krijg je allereerst ruim de tijd om de Stedin-organisatie je eigen te maken. Je voert gesprekken met diverse collega’s en krijgt hierdoor een beeld van het reilen en zeilen van een netbeheerder en de verschillende afdelingen daarbinnen.

Je zult vanaf het begin verantwoordelijk zijn voor een of meerdere klantthema’s. Denk hierbij aan de elektrificatieslag van grote industriële partijen, openbare verlichting of de invoeding van groen gas door producenten in ons gasnet. Je maakt je deze thema's helemaal eigen en bent na een tijdje in staat om alle vragen vanuit de organisatie die hiermee te maken hebben gefundeerd te beantwoorden en zelfstandig relevante analyses uit te voeren.

Verder zul je je al snel ontwikkelen tot een expert op het gebied van GIS: je zult medeverantwoordelijk zijn voor het intekenen en analyseren van klantvraag in ArcGIS, het GIS-systeem waar Stedin breed gebruikt van maakt. Door aankomende klantprojecten in samenwerking met de collega's in het veld, bijvoorbeeld onze Key Accountmanagers, grondig geografisch in beeld te brengen bestaat er een ‘single source of truth’ waar de organisatie op kan bouwen.

Tot slot houden we de mooie inzichten die we ophalen uit de markt natuurlijk niet voor onszelf, maar verspreiden we die graag zo breed mogelijk binnen én buiten de Stedin-organisatie. Dat doen we steeds meer proactief, en jij zult straks medeverantwoordelijk zijn om alle MI-inzichten middels bijvoorbeeld whitepapers, nieuwsbrieven en demo’s regulier en op heldere wijze te communiceren.

Een mooi en veelzijdig taakpakket dus, waar je je als junior marktanalist goed in vast kunt bijten! Naast de boven beschreven grotere taken zullen er diverse kleinere onderwerpen zijn waar je je ad-hoc mee bezig zult houden.

Jouw sterke punten Worden we blij van Je bent breed geïnteresseerd en praat graag over veel onderwerpen mee. Je hebt affiniteit met de energiesector, bent analytisch onderlegd en niet bang om binnen een grote organisatie je weg te zoeken. Dat betekent ook dus dat je een outgoing persoon bent die collega’s durft te benaderen en niet bang is om vragen te stellen. Want dat zal binnen deze complexe organisatie zeker nodig zijn!

Je werkt resultaatgericht en samenwerken is voor jou een no-brainer. Je houdt ervan om samen met je collega’s elke dag nieuwe puzzels op te lossen en bezig te zijn om trends en ontwikkelingen te analyseren en hierover te adviseren. Wat je verder meebrengt:

Een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld economie of (technische) bedrijfskunde. (Vanuit je opleiding) ervaring met verschillende kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Enige ervaring met het werken met datasets. Je bent goed onderlegd in Excel, kunt uit de voeten met PowerBI en vindt het leuk om aan de slag te gaan met geografische informatie systemen (GIS). Binnen Stedin werken we met Python, DAX en SQL. Enige ervaring hiermee is een pré maar geen vereiste. Je hebt affiniteit met het werk van een netbeheerder of in de energiesector.

Een goed team Daar hoor je bij Je maakt deel uit van een dynamisch team in ontwikkeling – Propositiemanagement en Market Intelligence (PMI). Wij voorspellen de klantvraagontwikkeling op korte en lange termijn en door de combinatie met propositiemanagement zijn we ook in staat klantvraag te beïnvloeden en te sturen op initiatieven van klanten. Hiermee dragen wij bij aan het vormgeven van de energietransitie voor Stedin en onze klanten. De afdeling PMI bestaat op dit moment uit 20professionals. Een team enthousiaste mensen die elke dag stappen zetten om de energietransitie verder mogelijk te maken!

Mooie arbeidsvoorwaarden Die wil je hebben Dat je van ons je eigen telefoon (of een Bring Your Own Device vergoeding) en laptop krijgt, vinden we nogal vanzelfsprekend. Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, weet je meteen waar je aan toe bent:

Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je een (maximaal) salaris van €5.413,- gebaseerd op 40 uur per week, 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP. Bovenop je salaris ontvang je een persoonlijk budget van 24% (inclusief 8% vakantiegeld). Jij kiest wat je met het budget doet. Elke maand extra salaris? Of meer verlofdagen? In onze nieuwe Rekentool krijg je een alvast voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden. Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een Duurzaam Inzetbaarheid budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sportabonnement of je nieuwe voetbalshirt). En claim jij alvast een plek in het volgende Stedin Voetbaltoernooi? Volgens ons Stedin@Work concept werk je 50% thuis en 50% op kantoor, wel zo flexibel. Wij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en reizen naar kantoor doe je met je OV vrij-abonnement waarmee je ook buiten werk onbeperkt kan reizen! Daar komt dit nog bovenop:

Werken bij Stedin betekent werken bij een Worldclass Workplace.. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer. Jouw ontwikkeling staat centraal: events bezoeken met collega’s, meedoen aan kennissessies, trainingen en opleidingen volgen. Zo geven we jouw talent écht alle kans en haal jij het beste uit jezelf. Goede koffie van Heilige Boontjes. In Rotterdam kun je jouw bakkie ook halen bij onze ‘gebarista’ (onze slechthorende barista).”

Read Full Job Desciption⬇️