Full-Time

Junior IT Consultant

Delft
Student / Recent Graduate
TOPdesk
IT & Digital

The Job

Ben jij analytisch gedreven? En verbeter je graag bedrijfsprocessen? Als junior IT consultant werk je samen met organisaties, door hun bedrijfsprocessen te onderzoeken en te verbeteren. Je leert veel verschillende bedrijven van binnenuit kennen en ontwikkelt je in het eerste jaar tot een zelfstandige TOPdesk-consultant.

Wat ga je doen als junior IT consultant? Als junior IT consultant zorg je dat onze klanten de beste dienstverlening kunnen leveren aan hun klanten met behulp van onze software. Hoe je dat doet? Je onderzoekt de bedrijfsprocessen en bespreekt organisatiedoelen. Wekelijks bezoek je meerdere klanten en help je ze verder in het verbeterproces dat jij leidt. In het eerste jaar zullen dit vaak kleinere verbeterprocessen zijn waar de nadruk op de tool ligt. Daarna worden de verbetertrajecten steeds groter en creër jij je eigen ontwikkelpad. De mensen die je helpt werken meestal op de afdeling ICT, HR of facilitair. Maar bij alle organisaties die hun dienstverlening willen verbeteren zijn wij in ons element.

Wie zijn jouw klanten? Jouw klanten verschillen van een klein juridisch adviesbureau, een universiteit tot een gemeente of multinational. Bij een klein project ben je in drie dagen klaar, voor een groot project, bijvoorbeeld een gemeente, staan er meer dan 100 dagen gepland. Project coordination plant trajecten voor klanten in en houdt daarbij rekening met jouw kennis én waar jij je in wilt ontwikkelen.

Opleidingstraject van een junior IT consultant Je start met een opleidingstraject van twee maanden. Deze periode staat in het teken van softwarekennis, onze diensten, klanten, de verschillende sectoren en collega’s leren kennen. Je gaat mee met ervaren consultants en werkt, samen met andere junior consultants, oefencases uit. Je leert veel via rollenspellen. Ook train je je didactische vaardigheden door aan andere nieuwe collega’s een TOPdesk-basisopleiding te geven. De eerste échte opdracht bij een klant doe je samen met een andere startende consultant. Daarna mag je zelfstandig los!

Groei als consultant En daarna? Jouw rol als junior IT consultant blijft zich ontwikkelen. In het eerste jaar richt je je op de TOPdesk-software, later bouw je dit uit naar de rol van sparringpartner en adviseer je op strategisch niveau.

Waar kom je terecht? Je komt terecht in een bedrijf vol ambitieuze hoogopgeleiden die klaarstaan om jou te helpen. We geloven in samenwerken. Iedereen heeft zijn eigen expertise, maar wel hetzelfde doel: onze klanten helpen aan uitstekende dienstverlening. In de eerste maanden trek je veel op met andere junior consultants, na je opleidingstraject sluit je je aan bij een van de klantsectoren, zoals sector onderwijs, rijksoverheid, industrie of zorg. Iedere sector heeft zijn eigen teamsfeer, klantdoelgroep en (agile) werkwijze. Je hebt tijd om te onderzoeken wat bij je past.

Regio Als IT-consultant ben je veel op pad. Je begint met kleine opdrachten door heel Nederland. Met voldoende ervaring kun je focussen op klanten in een bepaalde regio; bijvoorbeeld Limburg en Noord-Nederland. Of je helpt de buitenlandse TOPdesk-vestigingen met hun consultancytrajecten.

Ben jij onze Junior IT Consultant? Je hebt WO denkniveau. Je hebt interesse in bedrijfskunde en bedrijfsprocessen. Je hebt affiniteit met IT. Je houdt van mensen helpen. Je bent analytisch en communicatief. Je hebt een ondernemend karakter en grijpt kansen. Je vindt reizen geen probleem en wilt 3 tot 4 dagen per week naar klanten gaan. Hier doe je het voor Werken bij een van de leukste werkgevers van Nederland. Bijdragen aan een internationaal, groeiend bedrijf. Een salaris dat met je meegroeit. Maandelijks € 50 vitaliteitsbudget. Je eigen laptop: kies jij voor Windows of macOS? 10 to Grow: tijd en budget voor persoonlijke ontwikkeling. Vrijwilligerswerk onder werktijd. Betaald ouderschapsverlof. 8 flexibele feestdagen in plaats van de officiële Nederlandse feestdagen. Meer weten? Lees dan ons blog over alle perks of the job. Solliciteren? Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Tips voor je brief? We vinden het belangrijk dat je klantgericht en verbeteringsgericht bent. Daarnaast zal één van je uitdagingen als consultant zijn om collega’s en/of klanten mee te nemen in je overtuiging. We horen daarom graag, aan de hand van een voorbeeld, wat deze competenties voor jou betekenen. We zijn natuurlijk ook benieuwd waarom je op precies deze functie reageert en waarom je graag bij TOPdesk wilt werken.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sacha Baumgardt via 015 270 0900.

ApplyBack to overview
TOPdesk