JUNIOR ADVISEUR PUBLIC AFFAIRS

Rotterdam
Stedin

The Job

Werk waar je trots op kan zijn Dit ga je doen Jij draagt bij aan de belangenbehartiging van Stedin in de politiek maatschappelijke omgeving. Andersom breng je ook de belangen, meningen en ontwikkelingen van buiten naar binnen. Zodat wij in samenwerking met onze omgeving onze duurzame strategie kunnen realiseren! Dat doe jij in eerste instanties vanuit een faciliterende en ondersteunende rol en zo groei je door!

Wat je doet als junior adviseur public affairs?

Je signaleert kansen en bedreigingen binnen de nationale publieke arena. Deze monitor en analyseer je. Jij gaat mee naar debatten over de energietransitie vraagstukken. Het gaat om alles wat op het net zit en bij Public Affairs komt dat allemaal samen. Genoeg om over te hebben! Denk aan ook aan vraagstukken zoals het realiseren van netcapaciteit, de marktordening van duurzame gassen, het aantrekken van arbeidspotentieel of de digitalisering van onze energienetten, zoals; financiering van netbeheer, realiseren van netcapaciteit, faciliteren van de economische groei van onder andere de haven. Jij zal hierin meekijken, meedenken met jouw collega’s en een deel vraagstukken op je nemen.

Hoe je dat doet? Dat lees je hier:

Je draagt bij aan de reputatie en standpunten van Stedin strategisch en operationeel uit door middel van het deelnemen aan relevante events. Je bereidt werkbezoeken voor en analyseert ontwikkelingen in het politieke proces en het maatschappelijke speelveld. Enerzijds voer je zelf projecten uit, anderzijds ondersteun je collega’s in strategische projecten, dossiers en programma’s zoals duurzame mobiliteit, warmtetransitie of het toekomstig energiesysteem voor in 2050. Je onderhoudt een netwerk waarin je gesprek gaat over onder andere energietransitie gerelateerde vraagstukken. Wat deze baan zo uitdagend maakt? Collega Gerja Koldenhof, adviseur public affairs, vertelt: “Het is nooit saai bij Stedin. Zeker nu we in het middelpunt van de belangstelling staan. We zijn continu op zoek naar het maximaal haalbare voor zowel de interne organisatie, als onze klanten. Op deze plek kun je echt impact maken op het Nederlands energiebeleid. Daarom werken we met veel verschillende partijen samen om hier constructief aan bij te dragen. Geen dag is hetzelfde. “

Kortom, een uitdagende rol waar je concreet kunt bijdragen aan de belangenbehartiging van Stedin.

Jouw sterke punten Worden we blij van Je bent sterk in het snel terugbrengen van ingewikkelde materie naar de essentie en weet dit ook overtuigend over te brengen. Jij speelt hierop in door je analytisch vermogen in te zetten. Daarbij weet jij mensen op verschillende niveaus samen te brengen. Samenwerken is namelijk je tweede natuur. Jij hebt een open en toegankelijke persoonlijkheid en bent daardoor gemakkelijk benaderbaar voor collega’s en andere stakeholders. Jij vindt dan ook wel je weg in een politieke bestuurlijke omgeving. Je hebt een flexibele instelling en houdt van snel schakelen in een dynamische omgeving. Je bent leergierig en bent bereid je te ontwikkelen op het vlak van public affairs en de energiewereld. Het blijf niet alleen bij adviseren en challengen. Jij gaat ook voor resultaat. Je hebt het vermogen om belangen samen te brengen met als resultaat dat we bijvoorbeeld beleidsaanpassingen realiseren, verantwoorde keuzes maken en de samenwerking verbeteren. Zo realiseer jij de strategie van Stedin.

Wat jou verder onze je adviseur public affairs maakt? Dat lees je hier:

Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding.

Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke rol. Het liefst in de energiesector. Je vindt het leuk om de ontwikkelingen in de Tweede Kamer in de gaten te houden. Je beschikt over een goede pen en beheerst, naast het Nederlands, de Engelse taal mondeling en schriftelijk op professioneel niveau. Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!

Goed om te weten: Bij Stedin hebben we genoeg te doen. Daarom is deze rol voor 40 uur beschikbaar. 32 en 36 uur is ook bespreekbaar!

Een goed team. Daar hoor je bij.

Een goed team Daar hoor je bij De afdeling Strategie & Regulering bestaat nu uit 14 collega’s. We hebben binnen verschillende teams nu ook vacatures open staan. De afdeling faciliteert het strategieproces & zorgt voor visievorming en kennisopbouw op belangrijke strategische thema’s (Strategie), beleidsbeïnvloeding en belangenbehartiging omtrent beleid en wet- en regelgeving (Public Affairs) toepassing en aanpassing van technische regelgeving en (tarief)regulering (Regulering) en niet te vergeten coördinatie van One Planet; het versnellen van de verduurzaming van de bedrijfsvoering van Stedin. De afdeling heeft hierbij een kritische en adviserende rol richting de hele organisatie. De teams werken onderling nauw samen. Ook werk je samen met andere afdelingen van Stedin.

Wat Gerja over het team vertelt: "Je werkt zelfstandig binnen een hecht klein team waarin we sparren, elkaar advies geven en vragen en in hectische tijden elkaar ondersteunen. Daarin is ook aandacht voor je als persoon. Binnen Stedin zijn korte lijntjes, is de inhoud belangrijk en is de sfeer geen woorden, maar daden!"

We werken verder volgens ons Stedin@Work concept. Je werkt als het weer kan en mag ongeveer de helft van de tijd op ons kantoor in Rotterdam; de plek waar jij je collega’s ontmoet. De andere helft van de tijd werk je thuis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek.

Mooie arbeidsvoorwaarden Die wil je hebben Dat je van ons je eigen telefoon (of een Bring Your Own Device vergoeding) en laptop krijgt, vinden we nogal vanzelfsprekend. Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, weet je meteen waar je aan toe bent:

Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal een salaris van €5413 gebaseerd op 40 uur per week, krijg je 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP. Bovenop je salaris ontvang je een persoonlijk budget van 24% (inclusief 8% vakantiegeld). Jij kiest wat je met het budget doet. Elke maand extra salaris? Of misschien meer verlofdagen? In onze nieuwe Rekentool krijg je een alvast voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden. Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een Duurzaam Inzetbaarheid budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sportabonnement) Volgens ons Stedin@Work concept werk je 50% thuis en 50% op kantoor, wel zo flexibel. Wij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en reizen naar kantoor doe je met je OV vrij-abonnement waarmee je ook buiten werk onbeperkt kan reizen! Daar komt dit nog bovenop:

Werken bij Stedin betekent werken bij een world-class workplace. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer. Jouw ontwikkeling staat centraal: congressen bezoeken met collega’s, meedoen aan kennissessies, trainingen en opleidingen volgen. Zo geven we jouw talent écht alle kans en haal jij het beste uit jezelf. Niet geheel onbelangrijk: goede koffie van Heilige Boontjes.

Read Full Job Desciption⬇️