Full-Time

Junior Accountmanager

Barneveld
Student / Recent Graduate
Eurofins
Business & Management

The Job

Functieomschrijving

Als junior en aankomend volwaardig Accountmanager draag je bij aan het versterken van ons marktleiderschap door het actief zoeken naar kansen voor Eurofins en neem je regie naar het daadwerkelijk realiseren van nieuwe business; denk aan uitbreiding van services, analyse van huidige klant(segmenten), cross-selling, verdiepen van klantrelaties, het opstarten en implementeren van innovaties.

Het traject tot volwaardig accountmanager bestaat uit:

Beheren van een portfolio van de eigen kleine klanten, die je bedient als inside sales manager; Leren van senior accountmanagers: samen werken aan de grootste klanten van Eurofins; Werken aan je (eigen) business development projecten, in samenwerking met Business Development Manager, Analytical Service Managers, R&D team & Marketing Manager; Volgen van trainingen, zoals: communicatie & gedrag, (key) account management, onderhandelen, Projectmanagement, etc; Coaching van verschillende senior leaders binnen de organisatie. Taken en verantwoordelijkheden die hierbij horen zijn natuurlijk het onderhouden en uitbouwen van bestaande en nieuwe klantrelaties. Daarnaast ontwikkel je visie op de markt middels deskresearch (wetgeving, marktvraag, trends en ontwikkelingen, competitor analyse). Deze visie vertaal je naar business plannen ondersteund met een haalbaarheidsstudie en advies naar het management. Daarnaast creeëren we graag nieuwe (onconventionele) proposities. Concreet liggen er direct een aantal kansen en projecten:

Vergroten van de verkoop van specialties (oa Eurofins Omegam) in de NL milieu markt; Ontwikkelen van meer datagestuurde Sales aanpak per segment / product; Innovatie - Het verkennen en ombouwen van data-gedreven producten en services. Standplaats: de verschillende locaties van Eurofins Environment Testing Benelux, voornamelijk Amsterdam en Barneveld. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

De positie rapporteert aan de Sales Director NL.

Functie-eisen

Voor onze Commercial Fast Track zijn we op zoek naar HBO of WO afgestudeerde starters (max 1 jaar werkervaring), bijvoorbeeld in de richting van Chemie, Life Sciences of Technische Bedrijfskunde. Maar heb je in een andere richting gestudeerd en aantoonbaar affiniteit met onze producten/diensten én een commerciële B2B omgeving, dan ben je van harte welkom te solliciteren.

Young Professionals bij Eurofins herkennen zichzelf in het volgende profiel:

Ambitieus & gedreven om te winnen; Groot verantwoordelijkheidsgevoel; Creatieve & oplossingsgerichte instelling; Sterk inlevings- en reflectief vermogen; Gaan graag een uitdaging aan.

Aanvullende informatie

Wat kan Eurofins jou bieden?

Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis van projectmanagement ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen in binnen- en buitenland biedt Eurofins kansen voor talent. Daarnaast bieden we de garantie dat je op elke vestiging ambitieuze en gedreven collega’s treft.

Een marktconform salaris voor een technische startersfunctie; 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld; Een lease auto; Een prestatiebonus gebaseerd op het behalen van individueel opgestelde doelstellingen; Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en korting op de ziektekostenverzekering; Deelname aan het Eurofins Graduates Program waarin je wordt ondersteund met trainingen voor hard- en softskills; Deelname aan de Young Eurofins community met 75+ collega's uit heel Nederland; Een duidelijk plan met focus op jouw persoonlijke ontwikkeling richting een commerciële functie; Heel veel vrijheid, autonomie en een stijle leercurve in de start van je carrière. Interesse?

Met onmiddelijke ingang zijn we op zoek naar 2 kandidaten die dit najaar ons bestaande team komen versterken. Neem bij vragen contact op met Anne ter Huerne (Recruitment & Talent Management Lead), bereikbaar op +31647075222 of anne.terhuerne@sc.eurofinseu.com.

ApplyBack to overview
Eurofins