Full-Time

ICT trainee - Test (automation) engineer (medewerker banenafspraak)

Apeldoorn
Student / Recent Graduate
Belastingdienst
IT & Digital

The Job

In twaalf maanden alle ins en outs van testautomatisering leren kennen met de mogelijkheid van een vast dienstverband. Hoe mooi is dat? Als trainee bij de Belastingdienst in Apeldoorn is dat jouw vooruitzicht. Via trainingen en stages groei je uit tot dé drijvende kracht achter het leveren van kwaliteit: goed werkende applicaties waar de gebruiker blij van wordt!

LET OP: deze vacature is specifiek bedoeld voor mensen die staan geregistreerd in het doelgroepregister op grond van de Wet Banenafspraak. Behoor je niet tot deze doelgroep maar wil je wel graag een traineeship tot Test (automation) engineer volgen, reageer dan op de reguliere vacature: ICT trainee - Test (automation) engineer.

Dit doe je bij de Belastingdienst Je start op 1 maart 2024 met een opleidingsprogramma van vier maanden waarin je een diepgaande testtraining volgt. Vervolgens doe je praktijkervaring op tijdens een stage van acht maanden. Je werkt in een scrumteam en wordt ondersteund door een senior collega-tester en jobcoach. Samen met jou kijken we wat jij nodig hebt om het traject goed te kunnen doorlopen. Het traineeship (theorie en praktijk) vindt zowel online als fysiek op het werk plaats.

Heb je het traineeship met succes afgerond? Dan ga je aan de slag als junior test automation engineer in een scrumteam met zo’n acht tot tien collega’s. Scrum is een flexibele werkwijze om stapsgewijs projecten op te leveren. Op basis van een teststrategie draag je bij aan het opstellen en uitvoeren van testgevallen. Naast handmatig testen zorg je dat het framework voor de testautomatisering wordt opgezet, onderhouden en verbeterd. Dankzij jouw geautomatiseerde testen krijgen de ontwikkelaars snel feedback op hun opgeleverde werk en help je hen om een verbeterde versie van de applicatie op te leveren.

Inklappen

Een bijzondere baan, omdat... Je alle aspecten van het test (automation)-vak leert kennen. Je na een succesvolle afronding van het traineeship een vast dienstverband krijgt als junior test (automation) engineer in een van onze scrumteams. De precieze invulling van de functie bespreken we samen. Je een buddy hebt als vast aanspreekpunt in het team en voor de begeleiding bij je taken. Ook staat er een interne of externe jobcoach voor je klaar om je te ondersteunen bij wat je verder nodig hebt in het werk. Je een belangrijke schakel tussen business en techniek vormt en zo bijdraagt aan het opleveren van de juiste ICT-oplossingen.

Wanneer past deze baan bij je? Je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Je hebt aantoonbare affiniteit met ICT. Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Je staat geregistreerd in het doelgroepregister op grond van de Wet Banenafspraak. Wist je dat wij ook andere ICT traineeships aanbieden? Momenteel kun je ook solliciteren op: ICT trainee - .NET developer ICT trainee – DevOps engineer ICT trainee – Java developer De procedures voor deze vacatures kennen vaste selectiemomenten. Klik hiervoor het tabblad ‘Bijzonderheden’ open en noteer de data alvast in jouw agenda!

Jouw competenties Analyseren Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid Samenwerken Zelfontwikkeling

ApplyBack to overview
Belastingdienst