Internship

Financial Management Traineeship

Utrecht
Student / Recent Graduate
Eurofins
Finance

The Job

Beschrijving van het bedrijf

Heb jij (binnenkort) jouw Msc diploma in de richting van Finance, (bedrijfs)Economie of Accountancy op zak? Wil je je breed ontwikkelen in 1 van de snelst groeiende bedrijven van Europa (CAGR 34%) én een positieve bijdrage leveren aan een veiligere en gezonde wereld? Zijn (financiële) cijfers en data jouw tweede natuur, maar weet je nog niet precies in welke richting je jouw talent verder wil ontwikkelen in je carrière? Dan is ons Traineeship zeker iets voor jou!

Wij zoeken 2 Financial Management Trainees, met startdatum vanaf september 2023.

Functieomschrijving

Dankzij het Financial Management Traineeship wordt jij opgeleid tot allround Financial met verschillende doorgroeimogelijkheden. Als trainee word je onderdeel van de financiële organisatie van Eurofins Nederland, bestaande uit 6 Business Control teams in onze Business Lines en het Financial Control team in ons National Service Centrum (NSC). Gedurende 2 jaar werk je mee aan de Financial Reporting in het Financial Control team voor 1 of meerdere van onze 65 BV’s en daarnaast werk je in 3 tot 4 verschillende projecten in verschillende Business Control teams. Hierin fungeer jij als projectleider van complexe financiële projecten waardoor je onze Business Lines en de betreffende stakeholders leert kennen. Je ontwikkelt een solide financiele basis op alle vlakken van finance en control (accounting, reporting en control). De perfecte start voor de high potential in finance!

Na het traineeship zijn er veel verschillende uitstroommogelijkheden, bijvoorbeeld als business controller of project manager. Maar ook groei richting een P&L verantwoordelijke functie als Business Unit Manager is mogelijk.

Het Financial Management Traineeship bestaat uit 3 verschillende onderdelen;

1. Financial Control; ~30%

Als onderdeel van het financial controlling team ben je mede verantwoordelijk voor de maandafsluiting en maandrapportage van een aantal vennootschappen van Eurofins Nederland. Daarnaast stel je de jaarrekening op van verschillende vennootschappen en lever je support voor de jaarrekeningcontrole. Je wordt hierin begeleid door een ervaren Financial Controller.

2. Business Control; ~60%

Je krijgt de gelegenheid om mee te werken aan 3 of 4 projecten van 6 – 8 maanden in de business met échte impact, zoals de financiële integratie van een recente overname, het herdefiniëren van inkoopprocessen, het verder uitbouwen van Business Intelligence, de ontwikkeling van relevante KPIs zoals het in kaart brengen van de TAT en klanttevredenheid, het uitvoeren van diepte-analyses op kostprijzen en marges of de volgende stap zetten in rapportages die naadloos aansluiten op de managementbehoefte. Je adviseert direct aan Managing Directors en Business Unit Managers en wordt hierin begeleid door een ervaren Business Controller.

3. Persoonlijke ontwikkeling; ~10%

Samen met onze andere trainees volg je een 2-jarig programma met diverse trainingen en workshops om je kennis en skills te ontwikkelen, je persoonlijke stijl te ontdekken en je eigen effectiviteit en impact te verbeteren. Je bent ook onderdeel van onze Young Eurofins community met 75+ deelnemers uit heel Nederland. Het totale programma heeft een waarde van €15.000 per persoon. Je wordt gedurende deze 2 jaar ook begeleid door onze Finance Director Max Francken. Bekijk daarnaast onze traineeship pagina voor meer informatie over traineeships bij Eurofins en wat je kunt verwachten m.b.t. persoonlijke ontwikkeling.

Standplaats: Voor de werkzaamheden in de Business Lines zal je op diverse locaties werkzaam zijn welke kunnen wisselen per project (Amsterdam, Leiden, Rijswijk, Wageningen, Barneveld, Deventer, Almere). Het Financial Control team werkt vanuit Oosterhout en daarnaast behoort thuiswerken natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Al met al zoeken wij naar avontuurlijke trainees die niet terugdeinzen voor wat reistijd, maar natuurlijk zoeken we naar een balans die ook passend is bij jouw privé leven.

Functie-eisen

Als toekomstig Financial Management Trainee voldoe jij aan onderstaande:

Een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur een economische studie met een Msc in Finance of Accountancy of vergelijkbaar; Bij voorkeur start je direct na het behalen van je Msc, maar heb je maximaal 1,5 jaar ervaring elders opgedaan; Business Intelligence en data-analyse hebben jouw interesse. Je bent numeriek gedreven, feiten vormen de bouwstenen voor jouw visie en advies; Je hebt relevante nevenactiviteiten ontplooid, denk aan bestuurs- of ondernemerservaring, topsport, jezelf uitgedaagd en ontwikkeld in een bijbaan of andere buitengewone prestaties geleverd; Vloeiend in Nederland en Engels; Affiniteit met de dienstverlening van Eurofins. Onze huidige trainees beschrijven zich als young professionals met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een creatieve- en oplossingsgerichte mindset, een sterk inlevings- en reflectief vermogen en zijn niet bang om uitdagingen met beide handen aan te pakken.

Aanvullende informatie

Wat kan Eurofins jou bieden?

Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis van projectmanagement ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen in binnen- en buitenland biedt Eurofins kansen voor talent. Daarnaast bieden we de garantie dat je op elke vestiging ambitieuze en gedreven collega’s treft.

Een marktconform salaris, passend bij het traineeship; 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld; Een lease auto; Maximaal een maand prestatiebonus gebaseerd op het behalen van individueel opgestelde doelstellingen; Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en korting op de ziektekostenverzekering; Deelname aan het Eurofins Graduates Program voor trainees waarin je wordt ondersteund met trainingen voor hard- en softskills; Deelname aan de Young Eurofins community met 75+ collega's uit heel Nederland; Een duidelijk 2 jaren plan met focus op jouw persoonlijke ontwikkeling richting een managementfunctie; Heel veel vrijheid, autonomie en een stijle leercurve in de start van je carrière.

Interesse?

Er is een voorjaars- en najaarsgroep voor het Financial Management Traineeship. Het is mogelijk om te solliciteren voor de najaarsgroep van 2023 (instroom mogelijk t/m half oktober 2023). Ben je beschikbaar na oktober 2023? Dan zul je instromen in de voorjaarsgroep van 2024 (instroommoment in overleg, tussen januari en mei 2024).

Bekijk onze traineeship pagina voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, ervaringen van huidige trainees en nog veel meer!

Neem bij vragen contact op met Gabrielle Verhagen (Campus Recruiter en Traineeship Manager), bereikbaar op 06-25567552 of gabrielle.verhagen@sc.eurofinseu.com.

ApplyBack to overview
Eurofins