Full-Time

Duaal accountancy talentship

Utrecht
Student / Recent Graduate
Belastingdienst
Finance

The Job

Werkend leren en registeraccountant worden. Dat kan met het Duaal accountancy talentship bij de Belastingdienst. Met je behaalde vwo-diploma of relevant hbo-propedeuse kan je starten met dit talentship. Hier doe je werkervaring op in de fiscaliteit door te werken bij zowel het midden- en kleinbedrijf (MKB) als grote ondernemingen (GO). Daarnaast betalen wij je gehele opleiding die je volgt aan de Nyenrode Business Universiteit én aan de BelastingdienstAcademie in Utrecht.

Dit doe je bij de Belastingdienst Tijdens je talentship start je naast je universitaire opleiding tot registeraccountant met een interne opleiding aan de BelastingdienstAcademie. Zo verdiep je je in accountancy, fiscaliteit, controletechnieken en ontwikkel je professionele vaardigheden. Daarna wordt dit gecombineerd met werken in een van de vijf regio’s van de Belastingdienst. Hoewel je zelfstandig werkt, kun je altijd rekenen op je team met onder meer fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants. Van hen leer je veel over de dagelijkse gang van zaken. Zo kun je jouw kennis al snel in praktijk brengen.

Tijdens je Duaal accountancy talentship leer je om zelf te beoordelen of belastingaangiften van bedrijven juist en volledig zijn. In de eerste jaren van de opleiding ligt daarbij de nadruk op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften correct zijn ingediend. Later verdiep je je mogelijk in invoerrechten, accijnzen en loonheffing. In alle gevallen is begrip van de administratieve organisatie en interne beheersing belangrijk.

Meer informatie over de inhoud van dit duale traject vind je hier.

Een bijzondere baan, omdat... de Belastingdienst jouw universitaire studie tot registeraccountant aan Nyenrode betaalt en je tegelijkertijd al waardevolle werkervaring op doet. Hierdoor kun je gelijk al aan de slag als controlemedewerker. je goede begeleiding krijgt van je mentor, die jou helpt met je werk en dit met je bespreekt. je samen met collega’s bijdraagt aan een financieel gezond Nederland. je inzicht ontwikkelt in de belangen áchter de cijfers en in gesprek gaat met ondernemers, bijvoorbeeld over de manier waarop fiscale risico’s zijn afgedekt. de Belastingdienst het grootste accountantskantoor van ons land is. Volop groei- en ontwikkelmogelijkheden dus!

Wanneer past deze baan bij je? Je hebt een vwo-diploma (mét wiskunde) óf je hebt een hbo-propedeuse bedrijfseconomie of accountancy, behaald tussen 1 augustus 2019 en 1 augustus 2024. Je hebt bij voorkeur economie in je profiel. Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands. Je wil je graag ontwikkelen en naast je vervolgstudie werken.

Jouw competenties Besluiten nemen Initiatief Klantgerichtheid Oordeelsvorming Samenwerken

ApplyBack to overview
Belastingdienst