Internship

Afstudeerstage ontwerp besturing spoorbrug

Utrecht
Student / Recent Graduate
Movares
Sciences, Engineering & R&D

The Job

DIT GA JE DOEN

Je gaat op basis van industrie 4.0 de besturing van een spoorbrug ontwerpen en vervolgens vergelijken met de bestaande spoorbrug besturing conform de conform voorschriften van ProRail. Je gaat de voor- en nadelen beschrijven en je schrijft een eventueel advies een en ander moet worden toegepast in de nieuwe contracten en voorschriften van ProRail.

DIT BEN JIJ

Je volgt een hbo of wo opleiding in de richting Elektrotechniek, Energietechniek of Werktuigbouw. Je hebt natuurlijk affiniteit met het spoor.

DIT KRIJG JE

Bij Movares werk je aan een uitdagende afstudeeropdracht met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, een leuke en gezellige sfeer, een kijkje in de keuken van een toonaangevend advies- en ingenieursbureau, en volop ruimte voor eigen initiatief en een goede begeleiding. De duur en startdatum zijn in overleg nader te bepalen. Verder krijg je:

een aantrekkelijke vergoeding van €550 op basis van een fulltime dienstverband; ruimte voor het vinden van jouw ideale werk-privé-balans; leuke collega’s en een afstudeerplek in hartje Utrecht. En er is méér. Want afstuderen bij Movares betekent ook:

bijdragen aan een schone wereld, omdat je stage loopt bij het eerste bedrijf in Nederland met een Zero Waste-certificaat; veel gezelligheid tijdens de activiteiten van onze personeelsvereniging, zoals een pubquiz, workshop of proeverij;

JOUW TEAM

Jij wordt onderdeel van de groep Veilige Infra en komt te werken in team Veilig Railverkeer. De uitdaging van ons team is om er voor te zorgen dat het Nederlandse spoor zo wordt ingericht dat treinen snel, maar veilig kunnen rijden. We willen voorop lopen bij de invoering van het Europese systeem ERTMS. We maken continu stappen om ons werk leuker en makkelijker te maken door onze processen te optimaliseren en te automatiseren. We werken voornamelijk voor ProRail en zetten onze kennis ook in voor metrosystemen. Inhoudelijk bepalen wij onder andere hoe hard een trein mag rijden, waar seinen komen te staan en hoe het Europese beveiligingssysteem ERTMS wordt toegepast. Als het nodig is bepalen we niet alleen de techniek, maar ook de procedures voor een juist gebruik. Het team bestaat uit een combinatie van zeer ervaren adviseurs en jonge snel ontwikkelende ontwerpers. Iedereen kiest zijn eigen expertise zoals: specialist ERTMS, controleur die alles tot in de puntjes checkt, of digital engineer die collega’s op basis van data slim leert te ontwerpen. Onze kracht is te blijven puzzelen tot we alle wensen en eisen tot een integraal ontwerp hebben gemaakt dat veilig is.

Read Full Job Desciption⬇️