Internship

Afstudeerstage Klimaateffecten Elektriciteitsnetwerk

Utrecht
Student / Recent Graduate
Movares
Sciences, Engineering & R&D

The Job

DIT GA JE DOEN

Het veranderende klimaat brengt een breed scala aan uitdagingen met zich mee. In hoeverre is het Nederlandse elektriciteitsnet bestand tegen deze gevolgen zoals waterstijging, verdroging van de bodem en toenemende extreme weersomstandigheden? In jouw onderzoek breng je de risico’s van klimaatverandering in beeld voor het Nederlandse elektriciteitsnet. Wat zijn bijvoorbeeld de potentiële gevolgen voor de veiligheid en de leveringszekerheid? Denk aan de gevolgen van extreme windsituaties of hoge temperaturen op hoogspanningslijnen of beperkte warmteafdracht van kabels bij een verdroogde bodem. Je onderzoekt mogelijke maatregelen om de nadelige effecten te voorkomen of te beheersen.

Tijdens het onderzoek ga je samenwerken met verschillende Movares collega’s en vergaar je kennis over het onderwerp klimaat, duurzaamheid, hoogspanningslijnen, hoogspanningsstations, veiligheid en meer!

In overleg met jou en je opleiding zullen we de opdracht verder verfijnen.

DIT BEN JIJ

Je volgt een relevante technische HBO of WO opleiding en hebt kennis van, of grote affiniteit met, het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.

DIT KRIJG JE

Bij Movares werk je aan een uitdagende afstudeeropdracht met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, een leuke en gezellige sfeer, een kijkje in de keuken van een toonaangevend advies- en ingenieursbureau, en volop ruimte voor eigen initiatief en een goede begeleiding. De duur en startdatum zijn in overleg nader te bepalen. Verder krijg je:

een aantrekkelijke vergoeding van €550 op basis van een fulltime dienstverband; ruimte voor het vinden van jouw ideale werk-privé-balans; leuke collega’s en een afstudeerplek in hartje Utrecht. En er is méér. Want afstuderen bij Movares betekent ook:

bijdragen aan een schone wereld, omdat je stage loopt bij het eerste bedrijf in Nederland met een Zero Waste-certificaat; veel gezelligheid tijdens de activiteiten van onze personeelsvereniging, zoals een pubquiz, workshop of proeverij.

JOUW TEAM

De uitdagingen op het gebied van energietransitie vragen om professionals die inhoud én procesvaardigheden combineren om te komen tot creatieve en duurzame oplossingen met breed draagvlak. Deze professionals werken in de groep Energie(transitie) bij Movares. De groep bestaat uit 35 collega's en werkt aan drie thema's: Duurzame Energievoorziening, Rail Energiesystemen en EMC & Netkwaliteit. Samen met opdrachtgevers zoals TenneT, Stedin, ProRail, Provincies, Ministeries en Rijkswaterstaat draag jij bij aan de energietransitie door te werken aan uitdagende gebiedsgerichte energieopgaven.

ApplyBack to overview
Movares