Internship

Afstudeerstage bediensysteem omschakelbare bovenleiding

Utrecht
Student / Recent Graduate
Movares
Sciences, Engineering & R&D

The Job

DIT GA JE DOEN

Op grensbaanvakken is de bovenleidingsspanning omschakelbaar tussen de Nederlandse bovenleidingsspanning en de bovenleidingsspanning van het grensland. De spanning in dit gebied wordt automatisch geselecteerd op basis van waar de trein vandaan komt. Komt de trein uit Nederland, dan wordt de Nederlandse spanning geselecteerd, rijdt de trein Nederland in, dan wordt de spanning van het grensland geselecteerd.

De aansturing van deze omschakeling wordt gedaan door een veiligheids-PLC. Bij deze PLC hoort ook een bediensysteem bestaande uit een web-applicatie en een bedienplek op een verkeersleidingpost.

Door wijzigingen aan de bovenleiding moet het systeem worden aangepast en gemoderniseerd. In je afstudeerwerk onderzoek je:

de mogelijkheden om het bestaande bediensysteem aan te passen: (indien het huidige bediensysteem aan te passen is) hoe lang is de verwachting dat het huidige bediensysteem nog gebruikt kan worden / wat is de verwachte restlevensduur?; alternatieven voor een bediensysteem.

DIT BEN JIJ

Je volgt een hbo techniek opleiding en je vindt het leuk om te hardware en software te combineren. Je hebt affiniteit met PLC technieken.

DIT KRIJG JE

Bij Movares werk je aan een uitdagende afstudeeropdracht met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, een leuke en gezellige sfeer, een kijkje in de keuken van een toonaangevend advies- en ingenieursbureau, en volop ruimte voor eigen initiatief en een goede begeleiding. De duur en startdatum zijn in overleg nader te bepalen. Verder krijg je:

een aantrekkelijke vergoeding van €550 op basis van een fulltime dienstverband; ruimte voor het vinden van jouw ideale werk-privé-balans; leuke collega’s en een afstudeerplek in hartje Utrecht. En er is méér. Want afstuderen bij Movares betekent ook:

bijdragen aan een schone wereld, omdat je stage loopt bij het eerste bedrijf in Nederland met een Zero Waste-certificaat; veel gezelligheid tijdens de activiteiten van onze personeelsvereniging, zoals een pubquiz, workshop of proeverij;

JOUW TEAM

De uitdagingen op het gebied van duurzame, veilige mobiliteit vragen om professionals die inhoud én procesvaardigheden combineren, zodat veilige vervoerscapaciteit wordt gerealiseerd door optimaal benutten van conventionele treinbeveiligingstechnieken én toepassen van nieuwe standaarden zoals ERTMS.

Onze professionals werken in de groep Beveiligingsinstallaties bij Movares. De groep bestaat uit 47 collega's en werkt aan zowel conventionele treinbeveiligingstechnieken en ERTMS. De projecten waar wij aan werken zijn wijzigingen van bestaande veiligheidssystemen en de introductie van nieuwe systemen.

Onze opdrachtgevers zijn ProRail, regionale spoorinfrabeheerders, spoorinfra aannemers en leveranciers van beveiligingssystemen. Samen met onze opdrachtgevers zorgen wij voor een beschikbaar en veilig spoor.

ApplyBack to overview
Movares