Internship

Afstudeerstage Aantoonbaar veilig spoorontwerp

Utrecht
Student / Recent Graduate
Movares
Sciences, Engineering & R&D

The Job

DIT GA JE DOEN In de door jou ontwikkelde applicatie is altijd terug te vinden hoe het definitieve ontwerp tot stand is gekomen, welke fouten er opgelost zijn en welke ontwerpers en specialisten er ontworpen, getest en gecontroleerd hebben.

De belangrijkste functie van een treinbeveiligingsinstallatie is het vermijden van treinongelukken. Movares is het toonaangevende ingenieursbureau in Nederland als het gaat om het ontwerpen van veilige en foutloze treinbeveiligingsinstallaties. Hiervoor wordt een uitgebreid SE-proces (Systems Engineering) doorlopen en worden VKTT-gecertificeerde (Veiligheids Kritische Kern Taken) specialisten ingezet.

Het aantonen van het juist doorlopen van het SE-proces en voor de portfolio’s van de specialisten wordt een applicatie ‘Aprove’ gebruikt die aan vernieuwing en modernisering toe is. De huidige applicatie draait op Ruby on Rails v2.0.0 waarvan het beheer en onderhoud tegen uiterste houdbaarheidsdatum aanloopt. Daarnaast is de huidige applicatie niet data gedreven en sterk verouderd in functionaliteit.

Jij gaat deze applicatie moderniseren/herbouwen in Ruby on Rails versie 7.0.0. De nieuwe applicatie is data gedreven, kent diverse koppelingen met andere applicaties binnen Movares (AFAS, Projectwise) en biedt nieuwe interactieve functionaliteiten aan de gebruikers, zoals een project specifieke controlelijst voor de specialisten. Naast Ruby on Rails is dus ook .NET kennis gevraagd om de koppelingen met andere applicaties te bedenken, doorgronden en onderhouden.

DIT BEN JIJ

Je volgt een hbo informatica opleiding of gelijkwaardig. Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan veiligheid rondom het spoor.

DIT KRIJG JE

Bij Movares werk je aan een uitdagende afstudeeropdracht met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, een leuke en gezellige sfeer, een kijkje in de keuken van een toonaangevend advies- en ingenieursbureau, en volop ruimte voor eigen initiatief en een goede begeleiding. De duur en startdatum zijn in overleg nader te bepalen. Verder krijg je:

een aantrekkelijke vergoeding van €550 op basis van een fulltime dienstverband; ruimte voor het vinden van jouw ideale werk-privé-balans; leuke collega’s en een afstudeerplek in hartje Utrecht. En er is méér. Want afstuderen bij Movares betekent ook:

bijdragen aan een schone wereld, omdat je stage loopt bij het eerste bedrijf in Nederland met een Zero Waste-certificaat; veel gezelligheid tijdens de activiteiten van onze personeelsvereniging, zoals een pubquiz, workshop of proeverij;

JOUW TEAM

De uitdagingen op het gebied van duurzame, veilige mobiliteit vragen om professionals die inhoud én procesvaardigheden combineren, zodat veilige vervoerscapaciteit wordt gerealiseerd door optimaal benutten van conventionele treinbeveiligingstechnieken én toepassen van nieuwe standaarden zoals ERTMS.

Onze professionals werken in de groep Beveiligingsinstallaties bij Movares. De groep bestaat uit 47 collega's en werkt aan zowel conventionele treinbeveiligingstechnieken en ERTMS. De projecten waar wij aan werken zijn wijzigingen van bestaande veiligheidssystemen en de introductie van nieuwe systemen.

Onze opdrachtgevers zijn ProRail, regionale spoorinfrabeheerders, spoorinfra aannemers en leveranciers van beveiligingssystemen. Samen met onze opdrachtgevers zorgen wij voor een beschikbaar en veilig spoor.

ApplyBack to overview
Movares