Eén uur voor de toekomst

Kom jij ons jongerenteam versterken? Regio Brabant

- -, Heesch, Oss en/of Tilburg
250€
20

The Task

Heb jij volgend schooljaar een tussenjaar of heb je veel flexibiliteit in je collegerooster en zoek je een leuke job? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die het leuk vinden om in teamverband op middelbare scholen ons nieuwe programma Explore Your Future te faciliteren. Op de middelbare school is het super lastig om een beeld te vormen wat je later zou willen doen voor werk, en dus welke studiekeuze je moet maken. Lessen over beroepsoriëntatie zijn over het algemeen best saai. Daar brengen wij verandering in! Wat dacht je bijvoorbeeld van een in-school festival, met o.a. een photo booth, talenten-Jenga, een over-the-top-beroepenspel 'Who's most likely to', een inspiratiemuur en nog veel meer. Ook krijgen de leerlingen drie workshops in de klas en een online meet & greet met iemand uit de praktijk met een beroep waarvan ze graag meer willen weten. Tenslotte krijgen de leerlingen nog een maatschappelijke challenge in het werkveld waarin ze later misschien willen werken. Zo kunnen leerlingen ontdekken wat ze in de praktijk leuk vinden. Kortom, beroepsoriëntatie nieuwe-stijl!En al deze activiteiten worden georganiseerd en begeleid door, drie keer raden, het jongerenteam. Lijkt het jou leuk om middelbare scholieren te begeleiden in dit toffe programma? Draai jij er je hand niet voor om om samen met andere jongeren workshops in de klas te geven? Vind jij het leuk om de leerlingen in kleine groepjes te begeleiden bij de opdrachten? Heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden en sta je sterk in je schoenen? En woon je in Noord-Brabant? En heb je een tussenjaar of ben je op een andere manier veel beschikbaar tijdens schooltijden? Dan zijn we op zoek naar jou! .Je activiteiten bestaan uit o.a.:

  • het helpen organiseren van het totale project (o.a. voorbereidingen voor het startevent en wiorkshops)
  • het begeleiden van de scholieren tijdens het startevent
  • het geven van de workshops in de klas
  • het matchen van de scholieren met iemand met een beroep waarvan zij graag meer willen weten
  • het ondersteunen van de scholieren tijdens hun Meet & Greet met deze persoon
  • het begeleiden van de leerlingen tijdens hun maatschappelijke challenge.


Uiteraard hoef je dit niet alleen te doen. Je bent onderdeel van het jongerenteam en je wordt begeleid door ervaren collega's van een uur voor de toekomst. Ook krijg je een training.


Kortom, een super toffe kans voor jongeren die het leuk vinden om scholieren te begeleiden en hen willen helpen bij het ontdekken van hun toekomst. Gezien de werktijden is het belangrijk dat je beschikbaar bent tijdens schooltijden. Ideale baan als je bijvoorbeeld een tussenjaar hebt, of weinig vaste lesuren hebt. Je doet heel waardevolle ervaring op en je werkt in een organisatie die voor 80% uit jongeren bestaat. Je verdient 12,50 euro per uur. We beginnen eerst met 20 uur om onze samenwerking te testen. Als het van twee kanten goed bevalt, gaan we langer samenwerken. Zet in je sollicitatie / reactie duidelijk erbij waarom deze job bij jou past en wat je leuk vindt aan deze job.

Sign up for taskBack to overview