Internship

Wo-stage fiscaal recht of -economie bij Kennis- en Expertisecentrum Buitenland

Heerlen
Student / Recent Graduate
Belastingdienst
Finance

The Job

De wereld als klant, hoe klinkt dat? Internationale vraagstukken en complexe fiscale problematiek, daar dompel jij je in onder als stagiair fiscaal recht of fiscale economie bij het Kennis- en Expertisecentrum Buitenland, directie Particulieren in Heerlen of Eindhoven.

Dit doe je bij de Belastingdienst “Working together is our second nature to master our first: Taxes crossing borders”.

Internationale beschikbaarstelling van arbeid, e-commerce, buitenlandse investeerders in vastgoed of aandelen is slechts een greep uit de problematiek waar je je in mag verdiepen.

Kennis- en Expertisecentrum Buitenland is verantwoordelijk voor de behandeling van in het buitenland gevestigde belastingplichtigen en belasting/toeslag schuldigen. Dit betreft zowel particulieren als (grote) bedrijven die geen woon- vestigingsplaats, vaste inrichting of vaste vertegenwoordiging hebben in Nederland. De wereld als klant. Een fantastische uitdaging.

Deze wereld wordt niet groter, maar het aantal klanten dat zich hierin roert wel. Hierbij is een duurzame groei zichtbaar van het aantal buitenlandse belastingplichtigen. Sterker nog, economie 4.0, mondialisering en digitalisering dragen versneld bij aan een explosieve groei van het aantal buitenlandse belastingplichtigen. Deze merkbare groei leidt ook tot een toename van zowel complexiteit als financieel belang. In onze aanpak staan groei en innovatie centraal. Hierbij zien wij grenzen als verbindingspunten, is er een streven naar fiscaal meesterschap, willen we verantwoordelijkheid nemen in coördinatie van voorkomende uitvoeringsvraagstukken en is samenwerken in een (internationaal) netwerk een leidend principe.

Doel hierbij is om de compliance van buitenlandse belastingplichtige burgers en bedrijven verder te stimuleren. Vanuit bereikbaarheid is ons streven om een bijdrage te leveren aan het single point of contact (SPOC) waardoor EU belastingplichtigen in staat zijn om aangifte te doen en te betalen voor één of meerdere landen tegelijk. De grondhouding hierbij is om buitenlandse burgers en bedrijven open en dienstverlenend tegemoet te treden en toezicht op maat uit te voeren. We zijn ons bewust van het belang van maatwerk en de menselijke maat.

Tijdens jouw stage bij het Kennis- en Expertisecentrum Buitenland leer je onze processen kennen en krijg je de verschillende

aspecten van onze dienstverlening duidelijk op je netvlies. Je bent aanwezig bij (voor)overleg met fiscaal adviseurs en accountants van hoog (internationaal) niveau. Je ontwikkelt je kennis en doet waardevolle ervaring op in de praktijk. Daarbij dagen we je uit om scherp te analyseren, en het hoe en waarom van jouw gedachtegang duidelijk uiteen te zetten.

ApplyBack to overview
Belastingdienst