Full-Time

Traineeship Finance Gemeente

Utrecht
Student / Recent Graduate
Gemeente Utrecht
Business & Management

The Job

Net afgestudeerd met een passie voor cijfers en beleid? Wil jij bijdragen aan de financiële gezondheid van een gemeente en de toekomst van haar inwoners? Ontwikkel jezelf in deze job als Planning & Control adviseur bij de gemeente!

Wie ben jij?

Jij bent een HBO/WO starter met een oog voor cijfers. Jouw kracht ligt bij overzicht houden en creëren. Of het nu vrienden zijn die een uitje willen plannen of studiegenoten die het overzicht in het project kwijt zijn. Jij adviseert graag! Met een financieel overzicht voor jezelf heb jij de controle op je financiën en de dingen die je wilt doen. Verder wacht je liever niet af. Pakketje terugsturen? Jij handelt dit het liefst zo snel mogelijk af. Je staat klaar om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Een financiële startersfunctie bij de gemeente is voor jou een uitstekende match!

In deze functie word je opgeleid tot planning en control adviseur bij de gemeente. 

Wat levert het op?

 • Een jaar contract voor 32 of 36 uur en daarna in dienst bij de gemeente
 • Thuiswerken kan!
 • Een persoonlijk ontwikkelprogramma t.w.v. €5,200 en vaardigheidstrainingen in de crew class
 • Een opleiding bij de bestuursacademie.
 • Persoonlijke begeleiding van een Talent Manager
 • Het eerste jaar €2,500 - €2,800 + 8% vakantiegeld en een maandelijkse toeslag
 • 0,21 per km. OV is 100% vergoed

Meld je aan voor The New Crew Connect!

The New Crew: Connect! is hét netwerkevenement waar jij als starter bij moet zijn. Meld je gratis aan en ontvang workshops, trainingen, je eigen professionele portret en nog veel meer. Pak deze kans en verbreid jouw netwerk door in contact te komen met mede-starters. Benieuwd hoe? Klik op de knop.

Wat ga jij doen?

Als Junior P&C Adviseur krijg je de kans om direct impact te maken op de financiële strategie en doelstellingen van onze gemeente. Je wordt toegewezen aan een thema binnen het sociaal domein, zoals jeugd, maatschappelijke zorg en meer. Binnen elk thema is een specifiek budget vastgesteld, en jij wordt de schakel tussen financiën en beleid. Je werkt nauw samen met ervaren adviseurs en beleidsmedewerkers om de P&C-cyclus soepel te laten verlopen.

 • Je verdiept je in de visie van de gemeente: Wat zijn onze ambities voor de toekomst? Waar willen we over een paar jaar staan?
 • Samen met onze strategisch financieel adviseur voer je gesprekken met beleidsmedewerkers om de koers van thema's te bewaken.
 • Hierin adviseer je over benodigde (financiële) middelen en praktische randvoorwaarden
 • Je analyseert projecten, denkt proactief mee over oplossingen en zorgt ervoor dat alles volgens de juiste procedures verloopt.
 • Je implementeert aanpassingen in beleid of budget en zorgt voor nauwkeurige begrotingen.

Over the new crew

Wij geloven in verschil maken, ongeacht je achtergrond. Wij vinden dat de baan die bij je past niet afhangt van wat je gestudeerd hebt, maar waar jouw drijfveren liggen. En van je persoonlijkheid. Via The New Crew vind je niet alleen de (maatschappelijke) baan die perfect bij je past, maar investeer je ook in jezelf, in je ontwikkeling en in je toekomst. We creëren kansen voor starters met veel mogelijkheden om door te groeien. De begeleiding en training die je krijgt tijdens je werk zorgen samen met het netwerk wat je opbouwt voor een kickstart van jouw carrière. We got you! Meer weten?

Geïnteresseerd?

Top! Als je hier bent dan weten wij dat jij enthousiast bent. Nog 1 ding om te doen.. Solliciteer uiterlijk maandag 4 september. Hoe? Druk op de knop of stuur een WhatsApp! Een audio, video of brief. Alles mag.

ApplyBack to overview
Gemeente Utrecht