Full-Time

Management & Investment Traineeship

Amsterdam
Student / Recent Graduate
CACEIS
Finance

The Job

Weet jij beweging te brengen, patronen te doorbreken en gezamenlijk verandering te realiseren? Wil jij graag ontdekken wat bij je past, jezelf inhoudelijk verdiepen en leren van echte experts? Als Management & Investment trainee bij CACEIS krijg je daar de kans voor!

Nog nooit van CACEIS gehoord? Wij vertellen je graag meer!

Want wist je dat CACEIS binnen de financiële wereld een zeer belangrijke internationale speler is als onderdeel van de Crédit Agricole Groep? De 10e bank van de wereld?

Dus heb jij interesse in een carrière binnen de financiële wereld en durf jij verder te kijken dan één van de bekende Nederlandse grootbanken? En ben jij beschikbaar vanaf eind dit jaar? Lees dan snel verder!

Over CACEIS…. Wij zijn niet verrast als je nog nooit van CACEIS hebt gehoord. CACEIS is echt een mooie organisatie om jouw carrière in de financiële wereld te starten. CACEIS is opgericht in 2005 en afgelopen jaren zijn ze enorm gegroeid door verschillende overnames. Constant werden er grote transacties afgesloten met klanten en met concurrenten. Zo kocht CACEIS in 2019 de KAS BANK en de effectenbank Santander. Na de overname van KAS BANK is CACEIS Nederland gevestigd in Amsterdam. De fusie en integratie is achter de rug waardoor het voor jou als Young Professional een interessante periode is om aan boord te komen. Tijd om te bouwen aan de toekomst!

…maar wat doet CACEIS dan precies? CACEIS is verantwoordelijk voor het bewaren, beschermen en waarderen van het vermogen van professionele beleggers. CACEIS is wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van asset management, of ook wel vermogensbeheer genoemd. CACEIS heeft geen particulieren als klant. Zij werken alleen voor zakelijke partijen zoals verzekeraars, beleggingsmaatschappijen en pensioenfondsen. En er gebeurt veel in de wereld van pensioenen. De Europese markt voor pensioendiensten groeit hard. Er komt een nieuw pensioenstelsel in Nederland wat veel impact heeft op onze maatschappij en zorgt voor veel nieuwe kansen voor CACEIS en jouw rol als trainee. Het is dan ook supergaaf dat het internationale ‘CACEIS Pensions Center’ is gevestigd in Amsterdam. De ambitie van CACEIS is Nederland uit te bouwen tot het Europese ‘Centre of Excellence’ voor pensioenfondsen.

Gedurende het tweejarig traineeship zal je de gehele dienstverlening en alles rondom asset servicing leren kennen. Of in het kort: het beheren van grote beleggingsportefeuilles.

Are you curious? CACEIS is een dynamische omgeving. Enerzijds door het opzetten en uitrollen van het Centre of Excellence of Pensions in combinatie met het nieuwe pensioenstelsel. En anderzijds door de enorme groei die ze doormaken, gezien de recente fusie met de KAS BANK. En dat is ook meteen waar jij als trainee het verschil gaat maken!

Afgelopen periode is het een bewogen periode geweest, waarbij eerst de nieuwe “Business as Usual” neergezet moest worden. Prioriteit afgelopen twee jaar was de fusie en integratie van beide organisaties. Je kunt je voorstellen dat daar verschillende interessante uitdagingen en projecten uit voort zijn gekomen. Projecten die direct of indirect gaan over de cultuur, mensen, processen en systemen of de organisatie.

Wat ga je doen? Afhankelijk van jouw ambities kun je als trainee ingezet worden op verschillende projecten. Je rouleert tussen verschillende rollen aan de kant van Client Relations of op een project rondom het Centre of Excellence for Pensions. Je leert de gehele keten van front, mid en backoffice kennen.

Denk aan projecten/thema’s in de richting van:

Procesoptimalisatie: Als gevolg van de fusie het analyseren en optimaliseren van diverse operationele processen, zoals bijvoorbeeld de client journey. Know Your Customer (KYC): wie zijn de klanten van CACEIS en hoe zorg je voor een actueel en betrouwbaar klantbestand? Client Relations: met nieuwe klanten meedraaien op het gebied van Request for Proposal (RFP) en/of Service Level Agreements afstemmen (SLA). Of het doen van Performance Analyses van de beleggingsportefeuilles. Dashboarding, rapporteren en datamanagement: zorgen voor real time inzichten in allerlei beleggingsportefeuilles en data. Innovatie en digitalisering: zorgen dat CACEIS haar klanten nog beter en effectiever kan ondersteunen. Na jouw traineeship zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van jouw kwaliteiten en ambities kan je je ontwikkelen tot een echte expert en je specialiseren. Of wellicht pas jij beter in een leidinggevende positie. Je kan denken aan uitstroomfuncties zoals Investment Specialist, Business Analist, Client Relations Manager, Projectmanager of Assistant Teamlead. Gedurende jouw traineeship gaan we daar gezamenlijk achter komen.

ApplyBack to overview
CACEIS