Full-Time

iTrainee Traineeship

The Netherlands
Student / Recent Graduate
iTrainee
IT & Digital

The Job

Ben jij een bachelor- of masterstudent die net is
afgestudeerd en wil jij je carrière direct goed starten? Aanbiedingen genoeg, maar hoe maak je de beste keuze? Bij welke werkgever kun je het meeste leren? Wat voor soort werk past het beste bij je opleiding, interesses en vaardigheden? En waar word jij echt gelukkig van?
iTrainee helpt je om die vragen te beantwoorden, je carrière te lanceren en je te begeleiden naar de werkgever die het beste bij jou past.

Leer alles over bedrijfsprocessen én IT
In ons traineeship maak je kennis met de verschillende richtingen in het
bedrijfsleven: van HR tot Sales, Marketing, Finance en Logistiek. Zo kun je zelf
ontdekken wat het beste bij je past. Dit alles combineren we met een verdieping in IT. Waarom? IT speelt tegenwoordig een essentiële rol in de dagelijkse
bedrijfsvoering. Immers zijn alle domeinen in organisaties ermee verweven. Met kennis en vaardigheden op het gebied van IT, nemen je kansen op de arbeidsmarkt flink toe.

Verdieping met SAP
Die IT-verdieping doen we met SAP, de meest gebruikte Business Application
Software ter wereld. Zo werken onder andere organisaties als Hema, Heineken, ASML en Nationale Nederlanden met deze software. SAP is zeker niet alleen interessant als je op een technische richting bent afgestudeerd, maar ook als je een bedrijfskundige studie hebt afgerond. Bij SAP draait namelijk alles om het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de logistiek, HR, verkoop, marketing, financiën, managementinformatie en inkoop. Je bent dan ook erg gewild als jong, talentvol en ervaren in SAP & bedrijfsprocessen!

Wat kun je met het traineeship?
Honderden talentvolle, jonge trainees zijn je voorgegaan. Allen zijn inmiddels
geholpen met het lanceren van hun carrière als business analist, consultant, data scientist, BI-specialist, low-code developer of een andere expertise. Zo kan jij bijvoorbeeld aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe applicaties in de zorg, de automatisering van magazijnen met robotics of het inrichten van nieuwe processen bij een finance-afdeling. Je kiest de carrière waar jij gelukkig van wordt!
Blijft het daarbij? Nee, want veel van onze trainees groeien in drie tot vijf jaar door naar een andere rol, zoals teamleider of manager. Of ze gaan voor zichzelf aan de slag. The sky is the limit!

Hoe ziet het traineeship eruit?
Wanneer je start bij iTrainee, begin je met een uitdagende opleiding; in de eerste drie maanden volg je SAP-college onder begeleiding van ervaren trainers. Dit sluit mooi aan bij de studie(s) die je net hebt afgerond. Je leert de bedrijfskundige kant van IT kennen en doet ervaring op met de technische kant van de software. Daarnaast werk je aan je soft skills. Dit zijn de vaardigheden die handig van pas komen op de werkvloer of bij klanten. Denk aan het vermogen om samen te werken in teams, feedback te geven, te overtuigen en te plannen & organiseren. Matching & specialisatie
Dé perfecte match is alles wat telt voor ons! Gedurende je traineeship gaan we
op zoek naar een werkgever die past bij jouw voorkeuren. We kijken naar je
droombaan, de locatie, branche, richting en natuurlijk de bedrijfscultuur die het beste bij je past. Als we een match hebben gevonden en de kennismaking bevalt aan beide kanten, dan stellen we samen met je opdrachtgever een opleidingsplan op.

Specialisatie
Afhankelijk van je functie ga jij je specialiseren in een bepaalde richting. Tijdens deze specialisatie leer je de fijne kneepjes van het vak. Dit traject is voor iedere trainee net even anders. Voor sommige functies moet je mogelijk ook aanvullende certificaten halen. Ben je klaar met je specialisatie? Dan ga je voor de rest van je traineeship fulltime aan de slag bij je opdrachtgever. In totaal duurt deze periode 15 maanden.
Bij je specialisatie kun je kiezen voor een specialisatie in HRM, finance, BI,
logistiek of een ander domein. Naast deze richtingen bieden we ook een
specialisatie in low-code developing aan. Tijdens deze specialisatie leer je om op een snelle en laagdrempelige manier applicaties te ontwikkelen, in nauwe
samenwerking met gebruikers van de applicatie. Waarom is deze specialisatie
interessant? Omdat de toepassing van low-code snel groeit binnen het
bedrijfsleven. Daardoor neemt ook de vraag toe naar talentvolle mensen die deze nieuwe vorm van applicatieontwikkeling beheersen.

Welke opleiding heb je gevolgd?
Je hebt je bachelor- of masterdiploma op zak en succesvol afgerond. Het is
daarnaast ook handig als je een bedrijfskundige, financiële, logistieke of
organisatorische studie gevolgd hebt.

Niet alleen voor IT’ers
Voor ons traineeship heb je geen specifieke IT-vooropleiding nodig. Het kan
natuurlijk geen kwaad, maar het is niet nodig. Een sterke bèta-aanleg en interesse in het IT-veld zijn veel belangrijker. In ieder geval testen we je vooraf om er zeker van te zijn dat je voldoende capaciteiten hebt om de opleiding te volgen en of je de motivatie hebt om in IT te werken. Wij leren je de rest.

Kortom; waarom zou je voor iTrainee kiezen?
Tijdens ons traineeship krijg je de kans om te ontdekken waar jouw hart sneller
van gaat kloppen en bieden we je de mogelijkheid om je hierin te specialiseren. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden die van pas komen op de werkvloer – zoals feedback geven en leren omgaan met conflicten – en zorgen we voor een zachte landing bij een werkgever die écht bij jou past. Als SAP deskundige ben je erg gewild op de arbeidsmarkt en kent jouw vakgebied veel
doorgroeimogelijkheden!

En nu?
Denk je: dat is iets voor mij? En wil je weten of je in aanmerking komt voor een
traineeship bij iTrainee? Doe de test!
Heb je nog vragen, of wil je even langskomen voor een kennismaking? Wacht
dan niet langer en neem contact op met onze Campus Lead Britt: +31(0)6 3436 38
66.
Op onze website lees je alles nog eens terug en bekijk je enkele persoonlijke
verhalen van onze trainees: www.itrainee.nl/kennis-en-ervaringen

ApplyBack to overview
iTrainee