Full-Time

ICT trainee - Test (Automation) Engineer

Apeldoorn
Student / Recent Graduate
Belastingdienst
IT & Digital

The Job

De drijvende kracht achter kwalitatieve en goedwerkende applicaties waar de gebruiker blij van wordt, dat ben jij als test (automation) engineer bij de Belastingdienst in Apeldoorn. Op basis van een teststrategie draag je bij aan het opstellen en uitvoeren van testen.

Dit doe je bij de Belastingdienst Je werkt mee aan handmatige testen én het opzetten, onderhouden en verbeteren van het framework voor de testautomatisering. Cruciaal voor je scrumteam om iedere sprint weer een verbeterde versie van de applicatie op te kunnen leveren. Dankzij jouw geautomatiseerde testen krijgen de ontwikkelaars snel feedback op hun opgeleverde werk.

Je traineeship duurt twaalf maanden. Onderdeel daarvan is een leertraject in een testklas van maximaal twaalf personen. Vier maanden trek je intensief met elkaar op. Tijdens dit theoretische deel van het traject maak je door middel van speeddates en pitches kennis met verschillende teams en kun je je voorkeur aangeven. Wij zorgen daarna voor een goede match. Alle teams werken volgens de scrum- en agile-methodiek, maar inhoudelijk kunnen ze erg van elkaar verschillen.

Inklappen

Een bijzondere baan, omdat... Je start met een opleidingsprogramma van vier maanden waarin je een diepgaande testtraining volgt. Je na het opleidingsprogramma acht maanden stage loopt in een scrumteam waarbij je begeleiding krijgt van een senior test engineer. Je tijdens het praktijktraject over alle aspecten van het vak test automation leert. Je samen met ons kijkt wat je nodig hebt om het traject goed te doorlopen. Je, na het afronden van een goed verlopen traject, een vast dienstverband krijgt als junior test (automation) engineer in een van onze scrumteams. Samen kijken we dan hoe je invulling kunt geven aan de functie en wat je daarbij nodig hebt.

Wanneer past deze baan bij je? Je hebt hbo werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met ICT. Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Wist je dat wij ook andere ICT traineeships aanbieden? Momenteel kun je ook solliciteren op: ICT trainee - .NET developer ICT trainee – DevOps engineer ICT trainee – Java developer De procedures voor deze vacatures kennen vaste selectiemomenten. Klik hiervoor het tabblad ‘Bijzonderheden’ open en noteer de data alvast in jouw agenda!

Jouw competenties Analyseren Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid Samenwerken Zelfontwikkeling

ApplyBack to overview
Belastingdienst