Full-Time

ICT trainee - Java developer

Apeldoorn
Student / Recent Graduate
Belastingdienst
IT & Digital

The Job

Aan de slag als Java trainee bij de Belastingdienst? Op onze kosten volg je vanuit Apeldoorn een opleiding van vier maanden en kun je je kennis daarna acht maanden toepassen in de praktijk, met training-on-the-job. En daarna? Bij het succesvol afronden van het Java traineeship bieden we je een vast dienstverband aan op een van de grootste ICT-afdelingen van Nederland.

Dit doe je bij de Belastingdienst Als Java trainee word je opgeleid voor de rol van junior Java developer bij de Belastingdienst. Je volgt in vier maanden een Java SE 17 & Jakarta EE 8-opleiding die wordt verzorgd door ervaren docenten. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt aan bod door het volgen van enkele softskill-trainingen. Na deze periode ga je de opgedane kennis gedurende acht maanden in teamverband in de praktijk toepassen, onder de hoede van experts binnen jouw vakgebied. Je bent werkzaam in een multidisciplinair scrumteam in een Java-werkomgeving.

Je leert dan applicatiecomponenten op basis van ontwerpspecificaties bouwen en (unit)testen realiseren. Ook ga je incident- en probleemmeldingen afhandelen. Je wordt gecoacht en begeleid door een medior of senior Java developer die jou laat groeien in het vak. Als je na dit traject goed functioneert en het vereiste OCP-examen en -certificaat hebt behaald, bieden we je een vast dienstverband als junior Java developer aan. En dat binnen de Belastingdienst, waar meer dan honderd multidisciplinaire scrumteams met bijna 400 Java developers werken.

Een bijzondere baan, omdat... • Jouw opleiding en training-on-the-job door ons betaald worden.

• Je bij succesvol afronden van het traineeship een vast dienstverband krijgt.

• Je begeleid wordt door ervaren Java-developers.

• Je met prijswinnende applicaties leert werken die direct van zeer grote invloed zijn op de Nederlandse samenleving.

• Je aan de slag gaat in een agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op proven technology.

Wanneer past deze baan bij je? je hebt hbo of wo werk- en denkniveau je hebt (bijna of recent) een hbo of wo-diploma behaald, bij voorkeur in een ICT-richting heb je geen hbo- of wo-diploma? Dan heb je minimaal 2 jaar werkervaring in de ICT je hebt al enige ervaring met programmeren, bij voorkeur in Java je kunt goed Nederlands spreken en schrijven Wist je dat wij ook andere ICT traineeships aanbieden? Momenteel kun je ook solliciteren op: ICT trainee - .NET developer ICT trainee – DevOps engineer ICT trainee – Test (automation) engineer ICT trainee – Test (automation) engineer (medewerker banenafspraak) De procedures voor deze vacatures kennen vaste selectiemomenten. Klik hiervoor het tabblad ‘Bijzonderheden’ open en noteer de data alvast in jouw agenda!

Jouw competenties Analyseren Klantgerichtheid Resultaatgerichtheid Samenwerken Zelfontwikkeling

ApplyBack to overview
Belastingdienst