Internship

Afstudeerstage testtool PLC interlocking

Utrecht
Student / Recent Graduate
Movares
Sciences, Engineering & R&D

The Job

DIT GA JE DOEN

De veiligheid op het spoor in Nederland wordt gegarandeerd door treinbeveiligingsinstallaties die er voor zorgen dat treinen veilig kunnen rijden, zonder hierbij aanrijdingen te hebben met elkaar en met overig verkeer. Op de spoorwegemplacementen wordt hiervoor onder andere gebruik gemaakt van PLC interlocking.

PLC interlocking is een treinbeveiligingssysteem op basis van een veiligheids-PLC. Het systeemconcept is in 2012 door Movares en ProRail uitgewerkt en vrijgegeven. Op de PLC draait een applicatie welke specifiek gemaakt is voor één bepaald spoorwegemplacement. Tijdens de realisatiefase wordt deze applicatie ontworpen en getest. Voor de applicatietest worden alle mogelijke functies van het bewuste spoorwegemplacement getest.

In je afstudeerwerk ontwerp en realiseer je een methode om de testomgeving te moderniseren. Je onderzoekt hoe de testomgeving gemoderniseerd kan worden en wat hiervoor nodig is. Het doel van deze opdracht is het ontwikkelen van een nieuwe testomgeving die invulling geeft aan de huidige wensen en eisen.

DIT BEN JIJ

Je volgt een hbo techniek opleiding en je vindt het leuk om te hardware en software te combineren. Je hebt affiniteit met PLC technieken.

DIT KRIJG JE

Bij Movares werk je aan een uitdagende afstudeeropdracht met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, een leuke en gezellige sfeer, een kijkje in de keuken van een toonaangevend advies- en ingenieursbureau, en volop ruimte voor eigen initiatief en een goede begeleiding. De duur en startdatum zijn in overleg nader te bepalen. Verder krijg je:

een aantrekkelijke vergoeding van €550 op basis van een fulltime dienstverband; ruimte voor het vinden van jouw ideale werk-privé-balans; leuke collega’s en een afstudeerplek in hartje Utrecht. En er is méér. Want afstuderen bij Movares betekent ook:

bijdragen aan een schone wereld, omdat je stage loopt bij het eerste bedrijf in Nederland met een Zero Waste-certificaat; veel gezelligheid tijdens de activiteiten van onze personeelsvereniging, zoals een pubquiz, workshop of proeverij;

JOUW TEAM

De uitdagingen op het gebied van duurzame, veilige mobiliteit vragen om professionals die inhoud én procesvaardigheden combineren, zodat veilige vervoerscapaciteit wordt gerealiseerd door optimaal benutten van conventionele treinbeveiligingstechnieken én toepassen van nieuwe standaarden zoals ERTMS.

Onze professionals werken in de groep Beveiligingsinstallaties bij Movares. De groep bestaat uit 47 collega's en werkt aan zowel conventionele treinbeveiligingstechnieken en ERTMS. De projecten waar wij aan werken zijn wijzigingen van bestaande veiligheidssystemen en de introductie van nieuwe systemen.

Onze opdrachtgevers zijn ProRail, regionale spoorinfrabeheerders, spoorinfra aannemers en leveranciers van beveiligingssystemen. Samen met onze opdrachtgevers zorgen wij voor een beschikbaar en veilig spoor.

Read Full Job Desciption⬇️