Full-Time

(AANKOMEND) RAILSPECIALIST

Zuid-Holland
Student / Recent Graduate
KERN Engineers
Sciences, Engineering & R&D

The Job

WAT GA JE DOEN ALS (AANKOMEND) RAILSPECIALIST?

In een klein en divers team werken aan verschillende technische projecten. Waar je via ons ook aan de slag gaat, dit is in het kort je afwisselende baan als aankomend railspecialist. Wat je exact gaat doen, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en de keuze die we daarin samen maken. Misschien ga je complexe en hoogwaardige railsystemen (helpen) ontwerpen. Of je ontwikkelt met je collega’s de ondergrondse infrastructuur voor een nieuw treinperron. De mogelijkheden die we je bieden zijn vrijwel onbeperkt. Daar komen we samen wel uit! 
En dat geldt ook voor de precieze werkzaamheden die je tijdens je opleidingstraject tot railspecialist gaat uitvoeren. Railtechniek is heel breed en je taken variëren dus ook afhankelijk van de richting en werkomgeving die je uiteindelijk kiest. Waar jij je zoal mee bezig zou kunnen houden? Een paar voorbeelden:

 • Technische analyses maken en zo de haalbaarheid en veiligheid van ontwerpen onderzoeken.
 • Met de collega’s in je team een volledig project ontwerpen en hierover afstemmen met opdrachtgevers en leveranciers.
 • In een team van experts bijdragen aan het ontwerpen van een digitaal ERTMS beveiligingssysteem.
 • In overleg met alle betrokken partijen de technische specificaties en offertes opstellen.
 • De projectleider ondersteunen bij de planning, voortgang en financiële gang van zaken rond een project.
 • Projectovereenkomsten opstellen en rapporteren over de status van projecten.
  Als je kiest voor een carrière als railspecialist, weet je zeker dat je dagelijks werkt aan mooie projecten. Dit in een leuk team en met veel afwisseling.

WAAR GA JE WERKEN?

Een interessant leertraject bij een ingenieursbureau dat veel aandacht heeft voor je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Dat is waar je als aankomend railspecialist op kunt rekenen. Bij welke van onze gerenommeerde relaties je ook gaat werken. KERN Engineers heeft een uitgebreid netwerk van ingenieursbureaus met bijzondere expertise op het gebied van het spoor: ondergronds en bovengronds. 
Samen kijken we welke werkplek het beste aansluit bij jouw interesse. Of je nu al jaren ervaring hebt in een technische rol of net uit de collegebanken komt. En ongeacht de technische richting waarin je bent opgeleid. Wij hebben de ervaring én opdrachtgevers om jou aan je ideale baan te helpen. Ben jij toe aan een boeiende carrière op het gebied van railtechniek? Neem dan direct contact met ons op. We maken graag vrijblijvend kennis met je!

WAT BRENG JE MEE VOOR DE VACATURE (AANKOMEND) RAILSPECIALIST?

 • Je hebt een HBO- of WO-diploma in een technische richting. Bijvoorbeeld in civiele techniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of industrieel ontwerpen. 
 • Het lijkt je oprecht interessant om aan het spoor te werken en je op dit gebied verder te ontwikkelen.
 • Je ziet het als een boeiende uitdaging om in een team goed samen te werken en projecten met elkaar tot een succes te maken.
 • Je kunt mondeling en schriftelijk goed communiceren in de Nederlandse taal.

WAT KRIJG JE?

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van onze opdrachtgevers zijn uitstekend. Daar letten we goed op. Een prima salaris, een goede werk-privébalans, flexibiliteit in het werk, voldoende vakantiedagen en aandacht voor opleiding en begeleiding vinden we daarbij erg belangrijk. Waar moet je dan bijvoorbeeld aan denken?  

 • Een maandelijkse brutobeloning van € 2.800,- tot € 5.000,- op basis van een fulltime 40-urige werkweek, afhankelijk van je kennis en ervaring. 
 • 25-40 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.

WAT IS DE ROL VAN KERN ENGINEERS?

Onze klanten hebben voor vacatures een detavast-constructie met KERN Engineers afgesproken. Dat betekent dat je het eerste jaar in dienst bent bij KERN Engineers. Het is de bedoeling dat je na dit jaar een arbeidscontract voor onbepaalde tijd krijgt bij onze klant. Wij bieden je in het eerste jaar dezelfde arbeidsvoorwaarden als onze klant. Verder helpen we je op momenten dat je hieraan behoefte hebt. En je bent van harte welkom bij onze leuke activiteiten waar we elkaar bij een drankje en een hapje ontmoeten.

WIE KAN IK BELLEN OM TE SCHAKELEN OVER DE VACATURE (AANKOMEND) RAILSPECIALIST?

Wil jij vrijblijvend sparren over je loopbaan en de interessante carrièremogelijkheden die we jou als aankomend railspecialist bieden? Neem dan nu contact op met Robert Krijgsman via +31 70 239 02 14. Robert gaat graag met je in gesprek! 

ApplyBack to overview
KERN Engineers